پیامدهای نگرانکننده نابودی جنگل آمازون چیست؟
جنگل آمازون با سرعت نگرانکنندهای در حال کاهش است. در حال حاضر، در هر دقیقه به اندازه یک زمین فوتبال از جنگل آمازون را از دست میدهیم. آتشسوزیهای شدید، جنگل زدایی و گرمایش جهانی در حال نابود کردن این جنگل هستند. ما اگر آمازون از بین برود و کاملا ناپدید شود، عواقب نگرانکنندهای در پی دارد که در ادامه می خوانید.
تقریبا نیمی از گونههای گیاهی، جانوری و میکروارگانیسمها نابود میشوند
جنگل آمازون زیستگاه ۱۰درصد از گونههای جهان است؛ از جمله ۴۰هزار گونه گیاهی، ۳۰۰۰ گونه ماهی آب شیرین، بیش از ۳۷۰ گونه خزنده و ۲.۵میلیون گونه از حشرات. به گفته بسیاری از کارشناسان، در حال حاضر هر روز ۱۳۷ گونه از گیاهان، حیوانات و حشرات را از دست میدهیم؛ یعنی حدود ۵۰هزار گونه در سال، که برای تنوع زیستی جهان فاجعه به شمار میآید. اگر این روند با همین سرعت ادامه پیدا کند، تقریبا نیمی از گونههای جهان، از جمله ۱۱۸ گونه در حال انقراض را از دست میدهیم.
بسیاری از امکانات پزشکی از دست میرود، چون ۹۰درصد از بیماریهای انسان با داروهایی قابل درمان هستند که از طبیعت آمازون تهیه میشوند
دنیای پزشکی مدرن به معنای واقعی کلمه به جنگل آمازون وابسته است. اگر این جنگل ناپدید شود، درمان بسیاری از بیماریها هم ناپدید میشود. در حال حاضر، ۱۲۱ دارو از جمله داروهایی برای درمان آبسیاه، لوسمی، بیماری قلبی و مالاریا از گیاهان جنگلهای آمازون تهیه میشوند. باتوجه به اینکه جنگل آمازون زیستگاه ۸۰هزار گونه گیاهی است و فقط یکدرصد از آنها از نظر پتانسیل دارویی آزمایش شده اند، تمام منابع طبیعی که میتوانستند برای بیماریهای مرگبار استفاده شوند را از دست میدهیم.
حجم سیل، بیشتر و دورههای خشکسالی، طولانیتر خواهد شد
اگر جنگل آمازون از بین برود، بارندگی در این منطقه جنگلی کاهش مییابد و منجر به اثر موجی و تغییرات سریع آب و هوا میشود که باعث دورههای خشکسالی طولانیتر و سیلهای بیشتر میشود. در نهایت، این پیامدها در گوشه و کنار این سیاره حس میشود چون خشکسالی و سیل شدید منجر به ویرانی گسترده در دنیای حیوانات، افزایش فرسایش و شیوع بیماریهای عفونی میشود. متاسفانه حال حاضر بارندگی در برخی مناطق جنگل آمازون ۲۵درصد کاهش یافته است.
انتشار گازهای گلخانهای ۵ تا ۶ برابر میشود که روند گرمایش جهانی را تسریع میکند
درختان و گیاهان کربندیاکسید را جذب میکنند. وقتی جنگل آمازون ناپدید شود، میلیونها تن کربن که جنگل طی سالها خیره کرده بود آزاد میشود. از بین رفتن آن، ۵ تا ۶ برابر بیشتر از حد معمول گازهای گخانهای آزاد میکند که روی کیفیت هوا و دما تاثیر میگذارد و سرعت گرمایش جهانی را افزایش میدهد.
کاهش بارندگی و افزایش خشکسالی، کشاورزی و منابع آب و غذا را تهدید میکند
دمای گرمتر، خشکسالیهای طولانی و سیلهای مکرر روی کشاورزی، آب و منابع غذایی تاثیر خواهد گذاشت. کاهش بارندگی منجر به افزایش آفات و بیماریها میشود و کاهش آب منجر به منابع کمتر برای کاشت و نگهداری محصولات میشود. این به شدت به کشاورزی آسیب میزند و منابع غذایی ما را محدود میکند.
۸۰درصد از تنوع غذایی را از دست میدهیم
بیش از ۳۰۰۰ میوه در جنگل آمازون وجود دارد که خوراکی هستند. این جنگل ۸۰درصد از موادغذایی جهان را تامین میکند از جمله آواکادو، انجیر، گریپ فروت، موز، لیمو، انبه، آناناس، قهوه، نارگیل، شکلات و گوجه فرنگی. از بین رفتن جنگل آمازون تاثیر قابل توجهی روی تنوع غذایی ما خواهد گذاشت.
کیفیت هوا پایین میآید و کربن دی اکسید بیشتری تنفس میکنیم
به گزارش سازمان جهانی حیات وحش، جنگل آمازون حدود ۱۰۰میلیارد تن کربن ذخیره میکند. اگر جنگل بسوزد، منبع کربندیاکسید خواهد شد و بازیافت کربندیاکسید به اکسیژن متوقف خواهد شد و این روی کیفیت هوای کل سیاره تاثیر میگذارد.
کاهش بارندگی منجر به افزایش خشکی هوا و آتشسوزیهای بیشتر میشود
اگر دما ۳ درجه سانتیگراد افزایش یابد، آتش سوزی طبیعی ۷۵درصد از جنگل آمازون را از بین میبرد و یک واکنش زنجیرهای ایجاد میکند. فقدان درختان منجر به کاهش بارندگی میشود که باعث دورههای طولانی خشکسالی میشود و در نهایت منجر به آتشسوزیهای بیشتر میشود.
حدود ۳۰میلیون نفر خانههای خود را از دست خواهند دارد
بیش از ۳۰میلیون نفر در جنگلهای آمازون زندگی میکند که ۲.۷میلیون نفر از آنها بومی هستند. بیش از ۳۵۰ گروه قومی فقط به این جنگل وابسته هستند. اگرچه بسیاری از آنها در مناطق شهری زندگی میکنند، اما همه ساکنان به منابع طبیعی آمازون برای غذا، سرپناه و طب سنتی وابسته هستند.
۲۰درصد از آب شیرین جهان را از دست میدهیم
رود آمازون یک پنجم آب شیرین جهان را دارد که مزایای زیادی برای مردم و محیط زیست برزیل دارد. در هر ثانیه، حدود ۱۷۵هزار مترمکعب آب شیرین از رود آمازون به اقیانوس اطلس میریزد. آب شیرین مهم است، چون موادمغذی گیاهان، حیوانات، قارچها و موادمعدنی را تامین میکند. فقدان بارندگی تاثیر زیادی روی سیستم آب شیرین دارد.
۷۰درصد از ۳۰۰۰ گیاهی را از دست میدهیم که با سرطان مبارزه میکنند
از ۳۰۰۰ گیاهی که درمقابل سلولهای سرطانی فعال هستند، ۷۰ درصد در جنگلها یافت میشوند از جمله پیچ تلگرافی (Periwinkle) که قدرتمندترین داروی ضدسرطان جهان است. از زمان کشف آن، این دارو به تنهایی میزان بقای کودکان مبتلا به لوسمی حاد را به طرز چشمگیری افزایش داده است.منبع: سایت برترینها
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}